A piros, barna és sárga minden nyár után uralkodó színné válik nemcsak a lombjukat hullató fák környezetében, de a divat világában is. Persze évről évre változnak az árnyalatok, hol visszafogottabb, hol harsányabb irányba.

A tavalyi földszíneket és természetes állatbőrmintákat most a tűzpiros, bordó, csokoládébarna, kávébarna, mustársárga, okker, fenyőzöld, keki és sötétzöld váltja. Szokatlan őszi színként megjelenik az élénk rózsaszín és a narancssárga, nyárról velünk maradnak a neon színek, akiknek pedig ezek kevésbé állnak jól, viselhetik a jól bevált fakó lila, kék és zöld árnyalatokat.

Az őszi divat érdekessége a monokróm, azaz a tetőtől talpig teljesen egyszínű viselet, amit kiegészítőkben is követünk. Számos pontján elbukhat egy ilyen outfit, de leginkább azon, ha túlságosan szűk. Ebben a szezonban ugyanis a laza, kényelmes ruhák és kabátok uralják a színes trendeket. Ha túl egyhangúnak érezzük a monokrómot, színen belül válasszunk egy picit eltérő árnyalatot alulra és felülre, vagy törjük meg az egész hatást pl. egy fekete övvel.

2019 őszén a zöld összes árnyalatát hordani fogjuk: a kekitől a sötét méregzöldig

A válltöméses 80-as évek és az elmúlt évek hatásait egyszerre érezhetjük a szezonban: mind a színek, mind a formák unisexé válnak. Tavalyról még tartja magát a bársony, főleg virágos mintákkal, amit földig érő változatokban is viselhetünk. Ha túl soknak érezzük, válasszunk egy virágos hosszú szoknyát magassarkú csizmával, barna vagy fekete kötött garbóval, hogy finomítsuk a hatást.

Object marlene nadrág 15 995 Ft | Object hosszú blézer 22 995 Ft | Aniston by BAUR maxiszoknya 9 995 Ft | s.Oliver bokacsizma 16 895 Ft

2019 őszén a “világvégi hangulat” is egy a trendek között, ami főleg fekete bőrrel, szegecsekkel, fémekkel és cipzárakkal keveredő viseleteket takar. Ezeken a ruhadarabokon foltokban feltűnnek a klasszikusnak számító tweedy kockák is. A „túlélő divat” közé sorolhatók a katonai stílusú őszi együttesek is óriási oldalzsebekkel, a hadsereg zöld és barna egyenruháira emlékeztető árnyalatokkal.

Ha már színek, nem maradhatnak ki a kiegészítők sem: idén az ezüst és arany láncok/bizsuk a korábbiaknál lényegesen vastagabbak, hosszabbak, feltűnőbbek lesznek, beszéljünk akár női, akár férfi ékszerekről.

Only kabát »SELENA« 24 995 Ft | Heine nyaklánc 8 595 Ft | GUIDO MARIA KRETSCHMER bőrdzseki 76 995 Ft | Heine többsoros nyaklánc 9 995 Ft

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.