A nyárra hangolódás egyik kreatív módja a lakás hangulatának átalakítása, felfrissítése. Bármilyen számodra tetsző színskála vagy tematika mentén haladhatsz, a lényeg, hogy ne ess túlzásokba, alkalmazd ízlésesen az új mintákat és tárgyakat. Mi most egy forró távoli vidék vibráló, harsány színeit ajánljuk, hogy egy mindig élénk, mégis nyugalmat árasztó dzsungelben érezhesd magad.

Mire van szükséged a villámgyors átalakításhoz?

Feltűnő és stílusos lakástextilekre, kiegészítőkre, és ha befér/belefér: bútorokra. Sokféleképpen elrepülhetsz a földi Paradicsomba, de leggyorsabb módja, ha használod a legjellemzőbb színeket: az erőteljes zöldet, az élénk sárgát, a fényes narancsot, az intenzív türkizt és a meleg pirosat, amiket kedved szerint tompíthatsz barnával, feketével és fehérrel, vagy még ragyogóbbá tehetsz arannyal és bronzzal. Mértéktartás mellett minden mindennel keverhető.

Buja minták

A meghitt karibi környezet alapja a buja növényzet, a végtelen őserdő motívumai, a pálmák, kúszónövények, felénk nem termő gyümölcsök, amiket függönyökön, párnákon, szőnyegeken tudsz megjeleníteni. Ha beéred kisebb változtatással, válaszd a botanikai témájú képeket, fotókat (akár saját utazásról, internetről), vagy rajzokat, illusztrációkat a fényért versengő óriásfák leveleiről. Te magad is készíthetsz ilyet, bárki képes rá néhány perc gyakorlás után, ráadásul csak egy sötétebb zöld szín kell a körvonalakhoz és egy világosabb zöld árnyalat a levelek színezéséhez. Képkeretnek bármilyen kidolgozatlan, elnagyolt léc vagy faág tökéletes.

Minidzsungel otthon

Ha szimpatizálsz az urban jungle gondolatával, a valódi zöld növények dominálta otthonnal, itt az idő és apropó. Kezdő szobakertészként is a nyár a legalkalmasabb új cserepes növények beszerzésére és végső helyük megtalálására a lakásban. Elhelyezésükben tekintsd mintának a dzsungel növényeit, amik több szinten nőnek, eltérő fényigényük szerint. Földön, virágtartókon, polcokon, szekrény tetején éppúgy jól érezhetik magukat, mint kaspókról, kosarakról lelógatva. Liánokat imitálhatsz kötelekkel, elrejthetsz köztük papagáj, majom, pillangó, ananász vagy éppen banán formájú dekor tárgyakat, használhatod az egzotikus kultúrák elemeit, fagyöngyöket, köveket, faragott maszkokat.

Egzotikus kiegészítők

A kanapé, mint meghatározó eleme a nappalinak, meghatározó eleme a hangulatnak is. Ha színében sehogy sem illeszkedik a megálmodott képbe, dobd fel a támlájára terített színes nyári takarókkal, párnákkal, tegyél elé rattan lábtartót vagy feltűnő puffokat, vedd meg most azt a rikító fotelt, amit rég kinéztél magadnak.

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.