Javában tart az esküvői szezon, ha te is kaptál meghívást, ez a bejegyzés neked szól, mire figyelj az öltözéked kiválasztásánál. Ez a nap a jegyespár életének egyik legszebb napja, ekkor minden körülöttük forog, ezért “ne lopd el a show-t”, olyan ruhát válassz, amely harmóniában van az eseménnyel és az ünneplő vendégek megjelenésével.

MIT VEGYÜNK FEL VENDÉGKÉNT?

Természetesen lehetnek stílusbeli különbségek szabadtéri esküvő, templomi esküvő és polgári ceremónia között, de minden esetben (hacsak nem kérnek ennek az ellenkezőjére) tiszteljük meg a jegyespárt azzal, hogy elegánsan jelenünk meg az eseményen.

“Mit illik felvenni esküvőre, lakodalomba: hosszú vagy rövid ruhát? A rövid mennyire rövid? Milyen színben menjek? Lehet virágos? Felvehetem a “kis feketémet”? Mennyire lehet mély a dekoltázs? Miben illik megjelenni egy esküvőn?…”

Most eloszlatjuk a bizonytalanságot:

  1. A ruhánk kiválasztásakor kerüljük a következő színeket: fehér, krém, nude, elefántcsontszín, piros – ezek a menyasszonyi ruha, illetve a menyecske ruha színei és árnyalatai. Amiket bármikor felvehetünk: világos és pasztell színek. Már nem tilos a fekete, főleg fehérrel kombinálva, ha elegáns és nem gyászos az összkép, de inkább kérdezzük meg a menyasszonyt, ha bizonytalanok vagyunk.
  2. Ha van dress code, tartsuk be!
  3. Nem illik és nem is kényelmes a nagyon szűk és nagyon rövid ruha sem. Ne legyen mély a dekoltázs, a ruha hossza maximum egy tenyérrel a térd fölött végződhet. Minél elegánsabb az esküvő helyszíne, annál hosszabb és alkalmibb legyen a ruha.
  4. Nadrágos típusoknak: aki nem szeret ruhát hordani, válassza a női overált vagy egy elegáns culotte nadrágot alkalmi felsővel kombinálva.
  5. Alkalmi ruha molett hölgyeknek: választhatunk elegáns maxi ruhát, test vonalát lazán követő nagyméretű alkalmi ruhákat, lehetőleg sötétebb árnyalatokban vagy apró virágmintákkal, illetve jól szellőző, kellemes anyagú nyári kosztümöt. Figyeljünk a kényelemre, nem érdemes végigszenvedni a napot.
  6. Templomi esküvőn illik a vállakat eltakarni. Viseljünk a szertartás ideje alatt egy csinos blézert vagy bolerót.   
Sheego boleró 9 095 Ft | Sheego maxiruha 18 995 Ft | heine Timeless blézer 25 995 Ft

A fenti szabályok betartása fontos, de azért ne aggódjuk túl, főleg anyagilag. Kisebb keretből is nagyon csinos outfiteket lehet kreálni, ráadásul olyan darabokkal, amiket később hétköznapokon is viselhetsz. Ez esetben válassz egyszerű, de jó minőségű ruhát vagy alkalmi felsőt, blúzt szoknyával!

Dobd fel különleges, de nem hivalkodó bizsukkal, színes kendővel vagy övvel a megjelenésedet, hajviseleted, sminked tükrözze az esemény különlegességét!

2019-BEN TRENDI VENDÉG OUTFITEK

  1. Elegáns pasztell színek (kivéve a menyasszonyi ruha árnyalatait). Mindig visszafogott és decens, friss és üde.        
  2. Élénk színekből a mályva, a narancs, a pink és az égszínkék. Kevésbé elegáns esküvői szertartáson, lakodalomban viszont viselhetők. Egynél többször ne öltözzünk át az eseményen.                                             
  3. Virágmintás ruhák: figyeljünk arra, hogy az anyaga elegáns hatást keltsen.      
  4. Csipkecsodák: ne vigyük túlzásba, különben elveszíti alkalmi jellegét. Ha a menyasszonyi ruha szépségét is a csipke adja, inkább válasszunk mást, esetleg csak egy csipke felsőt visszafogottabb, de azért elegáns maxi szoknyával.       

MEGFELELŐ RUHÁHOZ MEGFELELŐ KIEGÉSZÍTŐT                                        

A női alkalmi ruhák elképzelhetetlenek kiegészítők nélkül, főleg hozzájuk illő kiegészítők nélkül. Egy elegáns ruhához kisméretű alkalmi táskára mindenképpen szükség van, ebben tároljuk a “túlélő felszerelést”, a papírzsebkendőt, parfümöt, rúzst, sebtapaszt, biztosítótűt… A clutch táskák tökéletesek erre a célra, de hangoljuk össze a ruhánkkal mind az alapszínét, mind a rajta található fémek/pántok színét is.

Ha úgy döntünk, hogy új cipőt vásárolunk az eseményre, járassuk be előtte, ne a több órás ceremónia alatt törje fel a lábunkat, elrontva vele az esténket. A lakodalomra vihetünk magunkkal kényelmesebb lábbelit, de a szertartáson ragaszkodjuk a legelegánsabb lehetőségünkhöz. Az alkalmi cipőnk jó állapotú és tiszta legyen, az outfitünkhöz passzoljon – ezen túl elég széles skálán válogathatunk a stílusok között.

Bármilyen ékszert viselhetünk, de legyünk mértéktartóak. Ne keverjük a fémeket, színeket, nem kell mindent egyszerre magunkra aggatnunk. Ha a ruhánk teljesen minimál, lehetünk merészebbek egy hosszabb, vastagabb nyaklánccal vagy fülbevalóval, ha már eleve feltűnő az alkalmi ruhánk, az ékszerekben legyünk visszafogottak.

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.