A télikabát-választás nem egyszerű. Amit biztosan tudunk: nem érdemes kompromisszumot kötni. Amiben többnyire bizonytalanok vagyunk: hová, mikor, milyen öltözékhez melyik kabát passzol, ha egyetlen darabot veszünk egész télre, melyik stílus legyen az?

Az idei női kabát trend elég változatos. A szőrmés és bundás fazonoktól a steppelt dzsekiken át az állatbőrmintás vagy éppen military stílusig minden megtalálható.

Nézzük, mit kell tudnunk róluk.

MŰSZŐRME BUNDA, MŰSZŐRME GALLÉR, MŰPRÉM

Míg évtizedekkel ezelőtt a valódi állatbőrből készült bunda szegényes változata volt a műszőrme, mára megfordult a trend. Története ellentmondásos, mint minden, ami a természet kihasználásával kapcsolatos, de tény, hogy ma már kevesebben hajlandók állati eredetű holmikat viselni magukon. A szőrme mindig jelentős szerepet játszott az emberek életében, védelmet, meleget adott, bár számos kultúrában csak az uralkodók, nemesek jutottak hozzá, így az anyagi jólét és a hatalom szimbóluma is lett. Ma már bárki megteheti, hogy (mű)szőrmét viseljen, idén különösen, de viselni tudni kell.

STEPPELT DZSEKI

Szerencsés választás, ha szeles, csapadékos az időjárás, főleg ha kapucnija is van. Többféle vastagságban is létezik, ezért gondoljuk át előre, hogyan szeretnénk majd aláöltözni. Ha szívesen veszünk fel több réteget, elegendő lehet egy vékonyabb változat, de számoljunk a rétegekkel a méret kiválasztásakor. Nagykabátokkal ellentétben ez a dzseki minden színben megtalálható, ha szeretünk sportosan és színesen öltözködni, be kell szereznünk egyet.

KOCKÁS KABÁTOK

Klasszikus darab, ugyanakkor nem hordható bármivel. Akkor érdemes választanunk, ha alatta egyszerű, egyszínű ruhadarabokat viselünk, főleg ha színükben harmonizálnak a kabáttal  – és ez érvényes a begombolva is látható kendőkre, sálakra. Mindenféle szabásvonallal és hosszúságban divat, vékonyabb testalkatra az egészen nagy kockák, teltebbekre az apróbb kockák előnyösebbek. Sportcipőt is bátran húzhatunk hozzá.

ÁLLATBŐR MINTÁS KABÁTOK

Várhatóan idén ebből szaladgál majd a legtöbb az utcákon. Mivel nagyon egyértelmű mintákról van szó, a divat szigorúan bánik vele, csakis akkor hordható, amikor megengedett. És most megengedett! Ha egy kicsit is vonzódunk hozzá, most kell felvenni, most kell kihasználni a pillanatot, részese kell lenni a hatalmas állatkertnek! A tigris, a leopárd, és a gepárd szőre/bőre a Top3, ne keverjük őket, figyeljünk rá, hogy egyszerre csak egy ruhadarabunkon viseljük.

BOLYHOS KABÁT

Nem a régi kibolyhosodott szövet kabátokra gondolunk, hanem az új divatra, ami azért időutazás is egyben. Mindig bő és kényelmes, mindig puha, nagy zsebekkel, főleg pasztell színekkel, bár az extrémebb stílust kedvelők is megtalálják rikító árnyalatokban. Érzésre, mint a legpuhább téli takarónk, amit magunkkal viszünk, ha kilépünk a házból, lazán belecsomagolva magunkat. Elegánsan és sportosan is aláöltözhetünk, ami lehetővé teszi, hogy szinte minden alkalomra megfelelő legyen.

MILITARY KABÁT

Az idei katonai stílusú kabátoknak nincs köze a korábbi khaki- és terepszínű divathoz. Ezek a kabátok színükben és szabásukban is elegánsak, feltűnőek, szinte már csak egy rendfokozat hiányzik róluk, hogy valódi egyenruhának látszanak. Széles, olykor magas gallérok, kétsoros fényes gombolás, pántok vállon, hátsó derékrészen, csuklóknál. Láttuk már Katalin cambridge-i hercegnén is térdig érő csizmával, de Amal Clooneyn is nadrággal, bokacsizmával.

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.